Consultatii dermatologice, venerologice, dermato-estetice
Consultatiile dermatologice se adreseaza bolilor pielii, a mucoaselor, a parului si unghiilor. Se acorda atat adultilor, cat si copiilor de toate varstele.
Dermatoscopie
Dermatoscopia este examinarea leziunilor cutanate cu un instrument special numit dermatoscop. Aceasta consta in mod traditional intr-o lupa (de obicei care mareste de zece ori), o sursă de lumină non-polarizata si un mediu lichid plasat intre instrument și piele.
Se permite astfel inspectarea leziunilor cutanate, neobstructionată de reflectiile luminii de pe suprafata pielii. Dermatoscoapele moderne au renunțat la utilizarea mediului lichid si folosesc în loc de acesta lumina polarizată, pentru a anula reflexia la suprafata pielii.
Cu ajutorul dermatoscopului se poate pune diagnosticul precoce de cancer a pielii si se pot urmari eventualele transformari care au loc la nivelul alunitelor. Imaginile se pot stoca digital si se pot compara in timp.
Examenul cu microcamera al scalpului si firului de par
Vizualizarea scalpului si a firelor de par cu o imagine marita de o suta de ori ne aduce informatii pretioase in ceea ce priveste inflamatia foliculului pilos care duce la o eventuala pierdere de par si a problemelor de la nivelul pielii scalpului.
Biopsie cutanata
In foarte multe situatii diagnosticul clinic dermatologic trebuie sa fie sustinut de un diagnostic anatomopatologic. Acest lucru nu este necesar numai in cazul tumorilor cutanate ci si in cazul diverselor dermatoze. Biopsia cutanata consta intr-o excizie a unei arii de piele si examinarea ei la microscop de catre medicul anatomopatolog.
Cauterizarea leziunilor cutanate
Cu ajutorul Electrocauterului se pot arde verucile vulgare, papiloamele, keratozele seboreice. Sper deosebire de LASER CO2 raspandirea arsurii in jurul leziunilor este pe o arie mai extinsa, de aceea cicatrizarea este mai greoaie.
Tratamentul chirurgical al leziunilor cutanate cu LASER CO2
Cu ajutorul LASER-ului cu CO2 pot fi indepartate prin vaporizare verucile, papiloamele, keratozele seboreice, keratozele actinice si alte leziuni cutanate benigne. Cicatrizarea este mai rapida decit dupa electrocauterizare si eventualele cicatrici mai putin vizibile
Tratamente cu LASER CO2 fractionat
Aceasta metoda realizeaza o multitudine de coloane mici, nanometrice, de arsura care stimuleaza sinteza de colagen in piele. Are efecte benefice atat in stergerea ridurilor cat si in estomparea cicatricilor post acnee.
Microdermabraziune cu diamante
Prin indepartarea mecanica a unui strat fin de keratina dam luminozitate tenului, atenuam ridurile fine si crestem tonusul cutanat. Este realizata cu dispozitive abrazive, cu microcristale sau cu diamante. Avantajul celor cu diamante este ca se pot folosi si pe pleoape. Sunt necesare mai multe sedinte (5 – 10 sedinte) spatiate la un interval de 7 – 10 zile pentru a se observa imbunatatiri.
Peeling chimic
Prin aplicarea unui acid sau a unui amestec de acizi se “topeste” un strat mai subtire sau mai gros de piele, stimuland astfel refacerea ei. In functie de substantele folosite, peelingul chimic poate sa aiba efecte benefice in acnee, melasma, cicatrici post acnee, riduri fine sau medii. Datorita inflamatiei produse de arsura chimica este stimulata productia de colagen, prevenind astfel imbatranirea pielii.
Dermapen
Este o manevra dermatocosmetica care induce formarea de colagen nou si se realizeaza prin inteparea repetata a pielii cu ace foarte fine si scurte. Datorita leziunilor foarte mici stimulam pielea sa se refaca prin producerea de tesuturi noi, tinere. In plus canalele produse de microace permit absorbtia mai eficienta a cremelor si substantelor active, aplicate in timpul si imediat dupa procedura.
Este o manevra dermatocosmetica care induce formarea de colagen nou si se realizeaza prin inteparea repetata a pielii cu ace foarte fine si scurte. Datorita leziunilor foarte mici stimulam pielea sa se refaca prin producerea de tesuturi noi, tinere. In plus canalele produse de microace permit absorbtia mai eficienta a cremelor si substantelor active, aplicate in timpul si imediat dupa procedura.
Biorevitalizare cutanata (terapie antiageing)
Injectarea in microbolusuri de acid hialuronic combinat cu aminoacizi duce la hidratarea cutanata si la stimularea sintezei de colagen, aminoacizii fiind precursorii acestuia. Obtinem o piele tonica, “luminata”, mai tanara pentru mult timp.
Terapie PRP (terapie “Vampir”)
Injectarea plasmei proprii duce la rejuvenarea cutanata datorita factorilor de crestere continuti. Se stimuleaza refacerea colagenului, intinerirea pielii, stimularea cresterii parului in cazul administrarii la nivelul scalpului.
Filler cu acid hialuronic
Acesta este un component natural al pielii care are capacitatea de a atrage si retine apa. Rezorbtia lui este inevitabila dar incetinirea procesului a fost posibila datorita unei noi tehnologii prin care s-a obtinut un acid hialuronic concentrat si inalt cross-linkat, cu o greutate moleculara mare care rezistă mult mai bine în timp. Cu ajutorul acestor substante se pot umple ridurile de expresie, se pot contura si mari buzele, se refac volumele faciale.
Injectare de toxina botulinica
Injectarea de toxina botulinica actioneaza prin relaxarea musculaturii “stergand” astfel ridurile de expresie. Se foloseste mai ales in treimea superioara a fetei, pentru ridurile glabelare, cele de pe frunte si “laba gastei” din regiunea temporala. Atunci cind ridurile se vad in stare de repaus in ciuda relaxarii musculaturii cu Botox, ele nu dispar cu totul din cauza pierderii elasticitatii si tonicitatii pielii.
Carboxiterapie
Este o manevra nechirurgicala prin care se introduce cu ajutorul unui ac fin, intradermic sau subcutanat, o cantitate de CO2. Prezenta bioxidului de carbon in piele determina o vasodilatatie puternica cu imbunatatirea circulatiei sangelui in acea zona. Cresterea nivelului de CO 2 duce la scaderea PH-ului care are ca efect, pe de o parte, eliberarea crescuta de O2 din sange si cresterea lui in tesuturi, pe de alta parte activarea factorului de crestere endotelial si vascular.
Rezultatul este stimularea sintezei de noi fibre de colagen si de vase de sange ceea ce duce la intinerirea pielii, cresterea tonusului si elasticitatii ei cu atenuarea ridurilor si cresterea fermitatii. Injectat in grasimea de sub piele activeaza distrugerea celulelor de grasime – actiune lipolitica. Datorita acestiu fapt cu ajutorul metodei putem atenua celulita din diverse zone ale corpului.